10 Kasım 2020 Salı

Patatesli Katmer Poğaça


 

Malzemeler:
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-3 adet patates
-1 adet kuru soğan
-tuz, pul biber, 
-zeytinyağı
Arası İçin: 100 gr yumuşak tereyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: İçi için patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayıp çatal ile ezin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve pul biberi ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele çok yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 30 dk üzeri kapalı şekilde dinlendirin.
Dinlenen hamuru 8 bezeye ayırın.
Her bir bezeyi hafif unlu zeminde servis tabağı büyüklüğünde açıp yumuşak tereyağını açtığınız hamurlara pay edip her tarafına yayarak  sürün.
En üste gelecek hamurun üzerine yağ sürmeyin.
Yağladığınız 8 parça hamuru üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın.
Açtığınız hamuru önce 4 eşit parçaya kesip her bir parçayı 4 dilim olacak şekilde yani toplamda 16 adet poğaça olacak şekilde kesip geniş kısımlarına patatesliharçtan koyup rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirip tepside 30 dk bekletin.
Poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails