12 Ekim 2020 Pazartesi

Kakao Kremalı Alman Pastası


 

Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı ılık süt
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-1 adet kutu krema (200ml)
-4 çorba kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-4 çorba kaşığı un
Üzeri İçin: pudra şekeri
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 175 derecelik fırında pişirip fırından çıkartınca üzerini nemli bez ile örtüp soğumaya bırakın.
Kreması için tencereye süt, şeker, kakao ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya kutu kremayı ekleyip mikser ile 5 dk çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp servis tabağına koyup enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçasını kelepçeli kalıba yerleştirip kremayı üzerine döküp her tarafına eşit şekilde sürüp diğer kekide kremanın üzerine kapatıp buz dolabında 2-3 saat bekletip kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiştirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails