1 Haziran 2020 Pazartesi

Kaymaklı Katmer




Merhabalar :)

Ağızda dağılan dışı çıtır içi yumuşacık tel tel katmer tarifi ile geldim :)

Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1 tatlı kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1,5 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 kase kaymak
-1/2 çay bardağı sıvı yağ



Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hamuru hiç dinlendirmeden 2 bezeye bölüp ilk bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın.
Tavaya kaymak ve sıvıyağını koyup eritin.
Açtığınız hamurun üzerine kaymaklı karışımın yarısını sürüp ortadan  ikiye kesip rulo sarın. (2 adet rulo olacak) 
Sardığınız ruloları iki eşit parçaya kesip içe doğru salyanyoz şeklinde sarın (toplamda 4 adet sarılmış hamur olacak)
Sardığınız ruloların üzerlerini nemli bez ile örtüp buzdolabında 30 dk bekletin. (donması için)
Diğer bezeyide aynı şekilde açıp yağlayıp kesip sarın ve buzdolabında bekletin.
Dinlenen hamurları servis tabağı büyüklüğünde veya daha küçük olacak şekilde açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip sıcak olarak servis yapın.
 Bu ölçüden sekiz adet katmer çıkıyor


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails