17 Haziran 2020 Çarşamba

Havuçlu Baton Kek



Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı süt
-1 çay bardağı ceviz (iri çekilmiş)
-2 adet havuç (rendelenmiş)
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikser ile çırpıp malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış baton kek kalıbına hazırladığınız harcı döküp 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca kalıptan çıkartıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails