30 Nisan 2020 Perşembe

Muhallebili Havuç Tatlısı


Merhabalar :)

İftar için çok hafif bir tatlı sevgili Gülay arkadaşımın sayfasında görüp denediğim bu nefis lezzeti mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
-1 kg havuç
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 paket petibör bisküvi
Muhallebisi İçin:
-1 lt süt
-5 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Üzeri İçin: hindistan cevizi
Hazırlanışı: Havuçları rendeleyip şekerle birlikte 15-20 dk kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Bisküvileri elinizle küçük parçalara kırıp cevizlerle birlikte kavrulan havuçlara ekleyip karıştırın.
Hafif ıslatılmış büyük dikdörtgen borcama hazırladığınız karışımı döküp kaşık ile hafif bastırarak düzleyin.
Muhallebi için tencereye vanilin hariç malzemeleri tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
Pişen muhallebiye vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp havuçların üzerine döküp ılıyınca bol hindistan cevizi serpiştirip buz dolabında 3-4 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails