7 Nisan 2020 Salı

Meyveli Kremalı Tartolet




Malzemeler:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-3 çorba kaşığı su
-1 paket vanilin
-2 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-4 çorba kaşığı toz şeker
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Süslemek İçin: mevsim meyveleri
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 30 dk bekletin.
Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüp her parçayı düz zemin üzerinde açıp  yağlanmış tartolet kalıblarına yerleştirip üzerlerine kürdan batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için tencereye tereyağı ve vanilin hariç  bütün malzemeyi koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyip mikser ile 5 dk çırpıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyup 2 saat bekletip mikserle 10 dk çırpın.
Soğuyan tartoletleri kalıplarından çıkartın.
Krema torbasına hazırladığınız kremadan koyup tartoletlerin ortalarını doldurup üzerlerini mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails