15 Şubat 2020 Cumartesi

Kış Kısırı





Malzemeler:
-4 çay bardağı ince bulgur
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1 demet maydonoz
-5-6 dal taze soğan
-10-15 adet kornişon
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-2 adet limon suyu
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Bulguru derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 2 çay bardağı kadar sıcak su koyup karıştırıp ağzı kapalı şekilde 15-20 dk bekletin.
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp bol zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Kavurulan soğanlara salça ve baharatları ekleyip karıştırıp ocaktan alıp sıcakken bulgura ekleyip 5 dk daha ağzı kapalı şekilde bekletin.
Maydonoz ve taze soğanı ince, ince kornişonu tavla zarı büyüklüğünde olacak şekilde doğrayın.
Dinlenen bulgura nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip iyice yoğurup doğradığınız sebzeleri ekleyip karıştırıp servis yapın.


Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails