3 Şubat 2020 Pazartesi

Acılı Ekmek





Malzemeler:
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-2 adet kuru soğan
-1,5 çorba kaşığı biber salçası (acı)
-1 küçük kahve fincanı ceviz
-1 küçük kahve fincanı susam
-1 küçük kahve fincanı zeytinyağı
-1 çay kaşığı pul biber
-1 çay kaşığı kara biber
-1/2 çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Üzeri İçin soğanları ince olacak şekilde doğrayıp derin kase içerisine tüm malzemeleri koyup karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine birer kaşık salçalı karışımdan koyup yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ekmekleri pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails