6 Ocak 2020 Pazartesi

Yufkadan Muska Mantı




Malzemeler:
-3 adet yufka
-250 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-tuz kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
-salçalı sos
-sarımsaklı yoğurt
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp baharatlarla birlikte kıymaya ekleyip yoğurun.
Yufkayı düz zemin üzerine serip iki parmak genişliğinde şeritler kesin ve kestiğiniz yufkaların uc kısımlarına kıymalı harçtan koyup muska şeklinde katlayarak sonuna kadar sarıp yufkanın uc kısmını suya batırıp yapıştırın.
Bütün yufkalar bitince hazırladığınız mantıları kızgın yağda kızartıp servis tabaklarına pay edip üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos gezdirip afiyetle yiyin :)

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails