7 Ocak 2020 Salı

Dilim Rulo Pasta




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1/2 çay bardağı nişasta
-3 çorba kaşığı sıcak su
-1 çay bardağı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması İçin:
-1 adet yumurta
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı nişasta
-1 paket toz şanti
-1 paket vanilin
Arası İçin: muz
Üzeri İçin: bitter çikolata
Hazırlanışı: Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı, ayrı çırpma kablarına koyun.
Toz şekerin yarısını yumurta aklarına ekleyip mikserle kar haline gelene kadar çırpıp kalan şeker ile yumurta sarılarını krema kıvamına gelene kadar çırpıp sıcak su, nişasta, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışıma kar haline gelen yumurta aklarını yavaş ve dikkatli şekilde ekleyip söndürmeden karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine harcı döküp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  pembeleşene kadar pişirin.
Pişen kekin ilk sıcağı çıkınca çok sıkı olmayacak şekilde bir beze sarıp bekletin.
Krema için tencereye toz şanti hariç kalan malzemelerin hepsini ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın ve toz şanti ile vanilini ekleyip mikserle 5 dk çırpıp soğumaya bırakın.
Soğuyan keki açıp yağlı kağıttan çıkartıp her tarafına eşit şekilde krema sürüp ortadan ikiye kesip uc kısımlarına muz koyup rulo sarın. (2 adet rulo olacak)
Sardığınız rulo pastaları istediğiniz genişlikte kesip üzerlerine bermari usulü erittiğiniz çikolata gezdirip buz dolabında bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails