2 Ocak 2020 Perşembe

Anne Baklavası




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 çay bardağı su
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1/2 yarım limon suyu
-aldığı kadar un
İçi İçin: 1 kase ceviz, 2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri İçin: tereyağı, sıvı yağ
Açmak İçin: nişasta
Şerbet İçin: 
-4 su bardağı toz şeker
-4,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu




Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup sıvı yağın yarısını ve kalan malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Yoğurduğunuz hamura kalan sıvı yağı ekleyip hamura yağı yoğurarak yedirip ceviz büyüklüğünde bezeler alıp üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Cevizi iri olacak şekilde rondoda çekip şeker ile karıştırın.
Dinlenen bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açabildiğiniz kadar ince açıp dörde kesip parmağınızla sivri ucundan geniş ucuna doğru büzerek getirip iki ucunu birleştirip uc kısmını cevizli harçtan koyup sıkı olmayacak şekilde ikiye katlayıp tepsiye yerleştirin.
Yaklaşık 200 gr tereyağını 1 çay bardağı sıvı yağ ile eriterek kızdırıp ilk sıcağı çıkınca baklavaların üzerlerine dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında baklavaların üzerleri kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup hafif koyulaşana kadar yaklaşık 15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve ilk sıcağı sıkınca soğuyan baklavanın üzerine sıcak şerbeti dökün.
Şerbetini çekip soğuyan baklavaları istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails