25 Aralık 2019 Çarşamba

Patatesli Poğaça




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı)
İçi İçin:
-5 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, toz biber, pul biber
-zeytinyağı
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı:Hamur için derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat bekletin.
İçi için patatesleri haşlayıp ılıyınca rendeleyin.
Soğanı küçük, küçük doğrayıp 2-3 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp soğanlarla birlikte patateslere ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayıp orta kısımlarına patatesli harçtan koyup istediğiniz şekli vererek kapatın.
Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails