17 Aralık 2019 Salı

Kadayıflı Etimek Tatlısı




Malzemeler:
-12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti İçin:
-1,5 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
Kreması İçin:
-1 lt süt
-1 adet yumurta
-6 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-1 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
-1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Hazırlanışı: Dikdörtgen borcama etimekleri yerleştirin.
Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup bir taşım kaynatıp etimeklerin üzerlerine dökün.
Krema için tencereye süt, yumurta ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatıp vanilinleri ve tereyağını ekleyip karıştırıp tencereyi ocaktan alıp hazırlanan muhallebiyi sıcak olarak şerbetli etimeklerin üzerlerine döküp soğumaya bırakın.
Şantiyi soğuk süt ile çırpıp soğuyan muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp üzerine bol kavrulmuş kadayıf serpiştirip buzdolabına koyup soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails