30 Aralık 2019 Pazartesi

Nohut Yahnisi




Malzemeler:
-300 gr dana kuşbaşı
-2 su bardağı nohut
-1 adet kuru soğan
-1 adet kırmızı biber
-2 çorba kaşığı salça (biber, domates karışık)
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Nohutları kaynar suda 3-4 saat bekletip süzdürün.
Düdüklü tencereye etleri koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Soğanı ve biberi  yemeklik doğrayıp bol zeytinyağında etlerle birlikte 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurun.
Kavrulan malzemelere nohutu ilave edip üzerini geçecek kadar su koyup düdüklü tencerenin ağzını kapatıp yaklaşık 35-40 dk pişirip servis yapın.
(nohutun cinsine göre pişme süresi değişebilir)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails