6 Mart 2019 Çarşamba

Zeytinyağlı Taze Barbunya




Malzemeler:
-1 kg taze barbunya
-2 adet domates
-1 adet havuç
-1 adet patates
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kırmızı toz biber, kara biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Barbunyayı temizleyip yıkayıp kaynayan suya atıp 10 dk haşlayıp bol sıcak su ile yıkayıp süzdürün.
Soğanı yemeklik sarımsakları ve maydonozu ince, ince, patates ve havucu barbunya büyüklüğünde doğrayın.
Domatesleri rendeleyin.
Tencereye bol zeytinyağı koyup soğanı pembeleşene kadar kavurup sarımsak, patates ve havucu ekleyip 2-3 dk kavurup baharatları ve barbunyayı ekleyip biraz daha kavurup rendelenmiş domatesleri ekleyip ara ara karıştırarak 10 dk kavurun.
Kavrulan barbunyaya yaklaşık 2 su bardağı sıcak su ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alıp üzerine maydonoz serpiştirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails