25 Mart 2019 Pazartesi

Elmalı Kokoş Kurabiye




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet elma
-1/2 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı ceviz
-1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
-1 çay bardağı pekmez
-1 çay bardağı su
-hidistancevizi
Hazırlanışı: İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip toz şekerle birlikte tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurup ocaktan alıp tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru düz zemin üzerinde merdane ile açıp yuvarlak kalıpla kesip ortalarına elmalı harçtan koyup poğaça şeklinde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Üzeri için pekmez ve suyu karıştırıp soğuyan kurabiyelerin her tarafını önce pekmezli suya batırıp sonra hindistancevizine bulayıp servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails