16 Mart 2019 Cumartesi

Patatesli Bazlama





Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-4 adet patates (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan
-tuz, kara biber, pul biber
-tereyağı
Üzeri İçin: tereyağı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup süt, sıvı yağ, maya ve tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 40 dk dinlendirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 2 çorba kaşığı tereyağında pembeleşene kadar kavurup tuz ve baharatları ekleyip ocaktan alın.
Haşlanmış patatesleri çatal ile ezip kavrulan soğana ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurtadan büyük bezeler alıp hafif yassılayın.
Patatesten de ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yassıladığınız hamurların ortalarına koyup kapatıp hafif unlu zeminde elinizle bastırarak çok inceltmeden büyütün.
Hazırladığınız bazlamaları ısıtılmış teflon tavada arkalı önlü pişirip her iki tarafına da hafif tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails