2 Ocak 2019 Çarşamba

Elmalı Cevizli Kurabiye




Yılın ilk tarifi uzun süre tazeliğini koruyan ağızda dağılan kıyır kıyır harika bir lezzetle gelsin:)

Malzemeler:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında),
-1 adet yumurta (akı üzerine)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı sirke (ben elma kullandım)
-1 paket vanilin
-1/2 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
İçi İçin:
-3 adet elma
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
Üzeri İçin: yumurta akı, ceviz
Hazırlanışı: İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip toz şekerle birlikte tavaya koyup orta ateşte suyunu çekene kadar pişirip ceviz ve tarçını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına elmalı harçtan koyup ağzını kapatıp yuvarlak şekil verip önce yumurta akına sonra cevize bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails