10 Ocak 2019 Perşembe

Cevizli Kısır




Malzemeler:
-2 su bardağı ince bulgur
-4 adet domates
-2 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-5-6 dal taze soğan
-1 demet maydonoz
-1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 çorba kaşığı domates salçası
-2 çorba kaşığı nar ekşisi
-tuz, kara biber, pul biber kimyon
-limon suyu
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyip bulgurla birlikte derin kaba koyup karıştırıp ağzı kapalı şekilde 20 dk bekletin. (bulgur domatesin suyunda şişecek extra suya gerek yok)
Soğan ve sarımsağı ince olacak şekilde doğrayıp yaklaşık 1 su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salçaları ekleyip ocaktan alıp sıcakken dinlenen bulgura ekleyip karıştırıp 10 dk daha ağzı kapalı bekletin.
Maydonoz ve taze soğanı ince, ince doğrayın.
Dinlenen kısırı 10-15 dk yoğurup doğradığınız sebzeleri, baharatları, ceviz, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırıp  servis yapın.
(ben kısır da kavrulmuş soğan seviyorum siz arzu ederseniz soğan ve sarımsağı çiğden koyup kısırı 10-15 dk daha fazla yoğurabilirsiniz)

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails