14 Aralık 2018 Cuma

Tantuni




Malzemeler:
-500 gr dana parça et
-1 adet domates
-1 adet kuru soğan
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kırmızı toz biber, sumak
-sıcak su
-zeytinyağı
-lavaş
Hazırlanışı: Etleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip yaklaşık 1 su bardağı sıcak su koyup 10 dk daha pişirip etler tam suyunu çekmeden ocaktan alın.
Kuru soğanı ay şeklinde, domates ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Tavaya bolca zeytinyağı koyup domates ve kırmızı toz biberi koyup 5 dk kavurup hafif sulu eti domateslere ekleyip tuzunu atıp karıştırıp ocaktan alın.
Kuru soğan maydonoz ve 1 çay kaşığı sumağı karıştırın.
Lavaşları önce etlerin suyuna batırıp kenar kısımlarına bolca et koyup üzerine soğanlı salatadan serpiştirip sıkıca rulo sarıp servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails