6 Ağustos 2018 Pazartesi

Elmalı Crumble




Malzemeler
Crumble Hamuru İçin:
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 su bardağı un
Tabanı İçin:
-3 adet elma
-1 çay kaşığı tarçın
-1/2 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Hazırlanışı: Hamur için derin kab içerisine tereyağı, un ve şekeri koyup hamur ufalanmış bisküvi kıvamına gelene kadar yoğurun. (hamur toplanmıyacak kırıntı kıvamında olacak)
Elmaların kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp tarçın ve kuru üzümü ekleyip karıştırın.
Küçük fırın kablarına hazırladığınız elmaları pay edip üzerlerine kırıntı hamurundan serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails