1 Ağustos 2018 Çarşamba

Bulgurlu Kabak Çiçeği Dolması



Malzemeler:
-kabak çiçeği
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-1 adet kurusoğan
-2 diş sarımsak
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 çay bardağı sıcak su
-tuz, karabiber, pulbiber, kırmızı tozbiber, kimyon, kuru nane, reyhan
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Soğan ve sarımsakları minik minik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyin.
Bulguru yıkayıp suyunu süzdürüp kavrulan soğanlara ekleyip 3-5dk kavurup sıcak suyu ilave edip ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Kabak çiçeklerinin alt kısımdaki çöplerini temizleyip zedelemeden yıkayıp içlerine soğuyan içten 1 çay kaşığı koyup uç kısımlarını içe doğru hafif bastırarak kapatın.
Hazırlanan çiçek dolmalarını tencereye yerleştirip üzerine yaklaşık 1/2 çay bardağı zeytinyağı gezdirip hafif üzerini geçecek şekilde su koyup dağılmaması için üzerine küçük bir tabak yerleştirip kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 15 dk pişirip dinlendirin ve isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos ile servis yapın.

Afiyet Olsun :))

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails