27 Ağustos 2017 Pazar

Kışlık Kabak Kavurması



Köyden gelen kabaklar biraz fazla olunca kışın yemek için kavurup derin dondurucuya koydum :)

Malzemeler:
-2 kg kabak
-1/2 kg kırmızı biber
-1/2 kg yeşil biber
-1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı: Kabakları istediğiniz büyüklükte küp küp biberleri ince olaca şekilde doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyup biberleri 5 dk kavurup kabakları ekleyip 10-15 dk kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kabakları istediğiniz miktarda saklama kutularına koyup derin dondurucuya koyup istediğiniz zaman afiyetle yiyin :)

Rabbim ağız tadıyla yedirmek nasip etsin inşallah

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails