25 Eylül 2017 Pazartesi

Pratik Muzlu Tart



Malzemeler:
-2 adet kakaolu baton kek (ben dankek kullandım)
-2 adet muz
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı çekilmiş fındık
-1 paket bitter çikolata (80 gr)
Kreması İçin:
-1 paket muzlu cremole
-2,5 su bardağı soğuk süt
-1 çay bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı: kakaolu baton kekleri robotta çekin yada elinizle ufalayıp derin kab içerisine koyun.
Muzları çatal ile ezip bitter çikolatayı bermari usulü eritin.
Ufalanmış keklere süt, fındık, ezilmiş muzları ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırarak yoğurun.
Hazırladığınız harçtan 10- 15 adet minik toplar yuvarlayıp her taraflarını hindistancevizine bulayın.
Sitreç film serilmiş tart kalıbına kalan harcı koyup elinizle iyice bastırıp buz dolabında 30 dk beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin.
Kreması için çırpma kabına cremole, süt ve hindistan cevizini koyup kıvam alana kadar çırpın.
Kremayı tartın orta kısmına koyup kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayın.
Hazırladığınız hindistancevizli topları tartın üzerine yerleştirip istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails