25 Ağustos 2017 Cuma

Közlenmiş Domates Çorbası




Malzemeler:
-5 adet domates
-1 adet kuru soğan
-4-5 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı salça
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz, kara biber
-sıcak su
Sos İçin:
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 çay kaşığı toz şeker
-2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı: Sos için kaseye zeytinyağı, şeker ve tuzu koyup karıştırın.
Domates ve kuru soğanın kabuklarını soymadan ortadan ikiye kesip sarımsakları kabukları ile tüm olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup üzerlerine hazırladığınız sostan fırça ile sürün.
180 derecelik fırında sebzeleri 1 saat közleyip kabuklarını soyun.
Tencereye zeytinyağı ve un koyup unun kokusu çıkıp rengi değişene kadar kavurup salçayı ekleyip kabuklarını soyduğunuz sebzeleri de ekleyip sebzeler eriyene kadar pişirip sıcak suyu ekleyip yaklaşık 10-15 dk pişirip blendırdan geçirip tuz ve kara biberi ekleyip ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails