16 Mayıs 2017 Salı

Şekerpare



Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1/2 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı irmik
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-4 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: fındık
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 10 dk kaynatıp limon suyunu ekledikten sonra bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için derin kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp fındık batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartıp bekletmeden soğuyan şerbeti sıcak tatlıların üzerine dökün.
Şerbetini çeken tatlıların kenarlarını toz fıstığa bulayıp servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails