31 Mayıs 2017 Çarşamba

İrmikli Kesme Tatlı



Malzemeler:
-1 adet yumurta
-125 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı irmik
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı şeker
-3,5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Mantosu İçin: 1 su bardağı irmik
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup 5-10 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemelerin hepsini sırayla ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartıp rulo yapıp istediğiniz uzunlukta kesip her tarafını irmiğe bulayıp fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirip fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün.
Şerbetini çeken tatlıların üzerlerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails