21 Mart 2017 Salı

Kremalı Muhallebi





Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı şeker
-1 kutu krema (200 ml)
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: fındık, tarçın
Hazırlanışı: Tencereye krema ve vanilinler hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırıp ocaktan alıp 10 dk bekletin.
Hazırladığınız muhallebiyi çırpma kabına koyup krema ve vanilinleri muhallebiye ekleyip mikserle ılıyana kadar yaklaşık 30 dk çırpıp saklama kabına koyup buz dolabına kaldırın.
(ağzı açık koyarsanız kabuk tutar)
(isterseniz nişastayı 2 çorba kaşığı kadar koyabilirsiniz biz biraz kıvamı akışkan seviyoruz muhallebiyi)
Dolapta soğuyan muhallebiyi istediğiniz zaman servis kuplarına koyup üzerlerine bol fındık ve tarçın serpiştirip servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails