23 Mart 2017 Perşembe

Garnitürlü Patates Salatası



Kendini pasta zanneden salatam :)
İsterseniz benim gibi tart kalıbına yapın isterseniz kelepçeli kalıba yapın isterseniz malzemenin hepsini karıştırıp öyle servis yapın.

Malzemeler:
-8 adet patates (haşlanmış rendelenmiş)
-1 adet kuru soğan
-5 dal taze soğan
-1/2 demet dereotu
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber pul biber
-zeytin yağı
Üzeri İçin:
-1 su bardağı süzme yoğurt
-1 su bardağı mayonez
-1 su bardağı bezelye (haşlanmış)
-1 kutu konserve mısır
-2 adet havuç (haşlanmış küp küp doğranmış)
-1 kase doğranmış kornişon
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
Hazırlanışı: Kuru soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytin yağında pembeleşene kadar kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Taze soğan, dereotu ve maydonozu ince, ince doğrayıp kavrulan soğanla birlikte patatese ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız patates karışımını streç film serilmiş tart kalıbına kaşıkla eşit şekilde yayıp bastırıp buz dolabında 1 saat bekletin.
Derin kase içerisine yoğurt, mayonez ve sarımsağı ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpıp bezelye, mısır, havuç ve kornişonu ekleyip karıştırın.
Tart kalıbını servis tabağına ters çevirip üzerindeki boşluğa hazırladığınız yoğurtlu salatayı koyup kaşık ile üzerini düzeltip istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

1 yorum:

Melahat Nuroglu dedi ki...

Ellerinizle sağlık blogunuzda tariflerinizde çok güzel sevgiyle kalin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails