Çokkk uzun bir aradan sonra Herkese Merhabalarrrrr...
Blogumu güncelleyemediğim bu süre zaafında mesajlarıyla, yorumlarıyla beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum :)
İstemeden vermiş olduğum bu uzun aradan sonra şöyle misss gibi kimsenin hayır diyemeyeceği bu nefis lezzetle kaldığım yerden devam diyorum :)
Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı su
-un
-tuz
İçi İçin:
-2 adet kurusoğan
-1 kase beyaz peynir (ben köy peyniri kullandım)
-1 tatlı kaşığı pul biber
-5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
Arasına Sürmek İçin: Zeytinyağı
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-1 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-çörekotu
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine yeteri kadar un , tuz ekleyip yumurtaları ve suyu ekleyip olabildiğince sert kıvamlı hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan iki adet yumurta büyüklüğünde beze alıp kalan hamuru dört eşit parçaya kesip elinizle yuvarlayıp üzerlerini nemli bez ile örtüp 30 dk dinlendirin.
İçi için soğanları minik, minik doğrayıp zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurup soğumaya bırakın ve derin bir kase içerisine peyniri, pul biberi ekleyip soğanları ilave edip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde olan bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Dört eşit parçaya kestiğiniz bezelerin ikisini sırasıyla yufka büyüklüğünde açıp 9 eşit parçaya kesin
Büyük bir tencereye su koyup biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip kaynatın.
Kaynayan suya kestiğiniz yufkaları ikişer üçer atıp 2-3 dk haşlayıp alın ve içi soğuk su dolu büyük bir kabın içerisine koyun.
Düz zemin üzerine serilmiş temiz mutfak bezinin üzerine haşlayıp şokladığınız hamurları serip fazla suyunu alıp tepsiye yerleştirip her bir hamurun üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıp hazırladığınız peynirli harcı eşit şekilde yayın.
Kalan iki bezeyide aynı şekilde açıp kesip haşlayıp tepsiye döşeyin son olarak yumurta büyüklüğünde olan bezeyi de çok ince olacak şekilde açıp haşlamadan direk tepsiye yerleştirin.
Yumurta, yoğurt, zeytinyağını pürüzsüzleşene kadar çırpıp böreğin üzerine sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızana kadar pişirin ve fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :))
3 yorum:
Hoşgeldiniz
merhaba asligim cok memmnun oldum tekrar done coksevindim gunluk sitenin takip ediyorum ama gorunce cok sevindim canim zeynep bxl selamlar
Var olan tariflerin bile yeterli Aslıcım :) Ama yine de arada da olsa seni burda görmek çok güzel, ellerine sağlık her zamanki gibi döktürmüşsün :) Sevgilerimle
Yorum Gönder