Malzemeler:
-1 bağ semizotu
-4 adet salatalık
-4 adet közlenmiş kırmızı biber
-2 su bardağı süzme yoğurt
-3 diş sarımsak
-tuz
Üzeri İçin: 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı: Semizotunu yıkayıp yapraklarını dallarından ayırın (doğranmayacak)
Salatalıkların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Köz biberleride iri olacak şekilde doğrayın.
Sarımsakları rendeleyip tuz ile birlikte yoğurda ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın.
Semizotunun yapraklarını, doğranmış salatalık ve biberleri yoğurda ekleyip karıştırın ve servis tabağına koyup üzerine zeytinyağı gezdirip soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :))
12 yorum:
Koyu kıvamıyla İzmir cacığını andırıyor. Bence de özellikle ramazan ayında iftar için en faydalı ve gerekli besin semizotu ve onunla yapılan salatalar. Ellerinize sağlık süper.
Cacigin her turlusune bayilirim. Ellerine saglik Aslicim, cok guzel bir tarif.
Sevgiler
çok pratik ve lezzetli bir salata,
ellerine sağlık...
Gül
Bayramın ailece sağlıkla, huzurla geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
nerelerdesin aslişkocum ya..
ses ver arada,
tarif değilki sadece sayfanı ziyeret sebebimiz,
iyim de yeter...
Aksaraydan Gül sevgilerimle
Eline sağlık canim . bende sık yaparım
Semizotunu her türlü seveeim. Ellerinize sağlik
ama nerde kaldın Aslım ya
olmazki meraklandırdın artık iyice bizi...
Gül
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com
nerelerdesinizaslı hanım özledik sizi ferhan
tariflerinizin hepsi başka sitede yayınlanıyor haberiniz var değilmi linkiyle verdikleri için sitenizi bulmuş oldum
Cevizli kakaolu kek cok güzel görünüyor ama alabildigi kadar un ne kadar ??????
Yorum Gönder