Hem görüntüsüyle hem de tadıyla denemeniz gereken muhteşem bir lezzet...
Malzemeler:
-2 paket kemal paşa
-4 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su
Kreması İçin:
-1lt süt
-2 çorba kaşığı un
-3 çorba kaşığı nişasta
-1 tatlı kaşığı margarin
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-2 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
-hindistan cevizi
Hazırlanışı: Şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirip büyük dikdörtgen borcama düzgünce sıra sıra yerleştirin.
Kreması için tencereye vanilin ve margarin hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alın ve kemal paşaların üzerlerine döküp üzerini kaşık ile düzleyip soğumaya bırakın.
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine düzgünce sürüp bol hindistan cevizi serpiştirip buzdolabına koyup 1-2 saat bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
11 yorum:
NORMAL KEMALPAŞA YOKSA PEYNİR TATLISI OLARAK GEÇENMİ KUSURABAKMAYIN HANİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEM AMA BUNU CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM
ellerine sağlık cici kız afiyet şifa olsun inşallah
Merhabalar Adınızı belirtmediğiniz için Sevgili Adsız diye hitap ediyorum...
Normal kemal paşa peynirli olandan değil...
Ben bim den aldım ve 2 paket büyük dikdörtgen borcama tam oldu...
Sevgiler :)
Süper fikirmiş.Ellerine sağlık:)
çok severim kemalpaşa tatlısını daha önce bende muhallebili denemedim ama ben kremşantiyi toz olark içine eklemiştim bu şekilde de en kısa sürede denicem eline sağlık Aslı :) sevgiler
bu arada aklıma gelmişken yazayım eşim Bursa Kemalpaşadan yerindne alır bu tatlıyı yolumuz düştüğünde orda satan adam demiş ki genş bir tencereye şeker,su ve kemalpaşaları aynı anda atıp öyle kaynatın bende öyle yapıyorum ve inan çok daha güzel oluyor denemeni tavsiye ederim :)
Aslıcım unutum tepsın cok guzel caanım nerde aldın bılgı verırmısın canım ben eskısehırde bulursam alırım ınsallah sevgılerımle zeynep bxl
Güzel yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Nisa Nisamla Mutlaka dediğiniz şekilde deneyeceğim sevgiler :))
Merhabalar Zeynep hanım porselen borcamımı Güral Porselenden aldım :) Belçıkaya selamlar... :))
Merhaba Aslı hanim muhallebisine şeker kullanmiyormuyuz :)
Ellerinize sağlık Aslı hanim hem cok guzelsiniz hem çok becerikli :) Kemal pasalar bistigi suyu cekecekmi yoksa pisince sudan alinacakmi ( hic kemal pasa yapmadim da ilk deneyim olacak :) )
tarifiniz gerçekten de nefis gözüküyor. sevdiğim tatlılardan, fakat siz farklı bir lezzet katmışsınız, pembe tatlar :) sevgi ve saygılarımla..
Yorum Gönder