Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı fındık
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 kutu krema (200 ml)
-1 poşet toz şanti
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış minik kalıplara hazırladığınız harcı pay edip (ben gofret kalıp kullandım) 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema ve şantiyi mikser ile 10 dk çırpıp krema torbasına koyup soğuyan keklerin üzerlerine sıkıp istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
4 yorum:
eline sağlık aslıcım çok cici olmuşlar hayırlı iftarlar..
Epeydir yoktunuz Aslı hanım. bi sıkıntı yoktur inşallah?
Elinize sağlık nefis görünüyor:)
beni hatırlamışsınızdır faceden :))
slm patates hamurlu pogaca ve yogurtlu patates ezmesi tarflerni sahur için yapmak isterim verebilrmsn tesekrler
ellerinize sağlık.gofret kalıbı nereden aldınız,internet sitesi var mı ?
Yorum Gönder