23 Haziran 2014 Pazartesi

Kahveli Yaş Pasta



Yeni haftada herkese Günaydınlar.
Güzel bir hafta geçirmeniz dileğiyle... Herkese iyi haftalar :))

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-2,5 küçük kahve fincanı toz şeker
-3 çorba kaşığı kaynar su
-1/2 küçük kahve fincanı nişasta
-1/2 küçük kahve fincanı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu 
-3 küçük kahve fincanı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-2 küçük kahve fincanı şeker
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı margarin
-2 paket vanilin
-1 kutu krema (200 ml)
-1 paket toz şanti
Islatmak İçin:
-1 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı nescafe
-1 çorba kaşığı toz şeker
Süslemek İçin: Meyve
Hazırlanışı:Yumurtaları sıcak su ile mikserle 5dk çırpıp şekeri ekleyip 5dk daha çırpın.
Kalan malzemeleri ekleyip mikserin devrini düşürüp 1-2 dk çırparak karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız pandispanya harcını döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp soğumaya bırakın.
Islatmak için sütü ocakta ısıtıp kahve şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırıp kenara koyun.
Kreması için tencereye süt, şeker, nişasta, ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırıp kaynamaya başlayınca vanilinler ve margarini ekleyip ocaktan alıp mikser ile 5dk çırpın.
Soğuyan pandispanyayı keskin bir bıçak veya ip ile ortadan ikiye kesin.
Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan pastayı servis edeceğiniz servis tabağının üzerine koyun. Kestiğiniz kekin bir parçasını kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız kahveli sütün yarısını kaşık ile pandispanyanın üzerine gezdirerek dökün.
Hazırladığınız kremanın soğumasını beklemeden bir kısmını pandispanyanın üzerine döküp kaşık ile yayıp (kalan kremayı bir kenara koyun) diğer pandispanyayı üzerine kapatıp kalan kahveli süt ile keki aynı şekilde ıslatıp buz dolabında 2-3 saat bekletin. (ben bir gece beklettim)
Dinlenen pastayı kalıptan çıkartın.
Kalan  kremaya şanti ve kutu kremayı ekleyip mikser ile koyulaşana kadar çırpıp pastanın üzerine ve kenarlarına sürüp istediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Not: Arasına süreceğiniz krema sıcak olduğu için pandispanyanın arasından kremasının yayılıp sızmaması için kalıba yerleştirmeniz şart.

Afiyet Olsun :)





5 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık tatlım :)
pastan nefis görünüyor :)
afiyet bal şifa olsun ;)

Unknown dedi ki...

Bence Goruntusu kadar tadi da cok guzel :) Ellerine saglik. Sevgiler

Asyadan Esintiler dedi ki...

Aslıcım harikasın tatlım.ellerine sağlık.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

Eline sağlık tatlım

Lezzet sarayı dedi ki...

Aslıcım ellerine sağlık nefis olmus pastan. Kristal kurabiyelerinede bakmak istedim ama böyle bir yayin yoktur yazısıyla karşılaşıyorum.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails