12 Haziran 2014 Perşembe

Mahlepli Kandil Simidi



İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle...
Hayırlı Kandiller.

Malzemeler:
-250gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1,5 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı sirke
-1 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 tatlı kaşığı mahlep
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta
-susam
-çörekotu
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle uzun şerit yapıp simit şekli verin.
Yumurtayı çırpıp susam ve çörek otunu karıştırın.
Hazırladığınız simitleri önce yumurtaya sonra susamlı çörekotuna batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

4 yorum:

sinem dedi ki...

Cok lezzetli gorunuyorlar, Ellerine saglik :) hayirli kandiller :)

CANBOGAZDAN dedi ki...

kandil simitlerin nefis gorunuyor ellerine saglik canim. sana da hayirli kandiller, sevgiler...

CANBOGAZDAN dedi ki...

kandil simitlerin nefis gorunuyor ellerine saglik canim. sana da hayirli kandiller, sevgiler...

sena dedi ki...

ellerinize sağlık çook çook güzel duruyor afiyetle yemeyi nasip etsin Rabbim.. Sizi de kendi bloğuma beklerim sevgiyle kalın.. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails