26 Haziran 2014 Perşembe

Baklavalı Kek



Yiyenlerin fazlasıyla beğenisi toplayan üzeri çıtır çıtır içi yumuşacık ramazan sofralarını hem görüntüsüyle hem lezzetiyle şenlendirecek nefis bir lezzet...


Malzemeler:
-24 adet baklavalık yufka
Kek İçin:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
Üzeri İçin: 250 gr tereyağı
Şerbeti İçin:
-3,5 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı limon suyu
Süslemek İçin: toz fıstık
Hazırlanışı:Şerbet için şeker ve suyu tencereye koyup 10 dk hafif kıvamlı olacak şekilde kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyin.
Fırın tepsisini yağlayıp 12 adet baklava yufkasını düz olacak şekilde üst üste koyarak tepsiye yerleştirin.
Hazırladığınız kek harcını baklava yufkasının üzerine döküp kaşık ile dikkatlice her tarafına yayın.
Kalan 12 adet baklava yufkasını da kekin üzerine koyup keskin bıçak ile dikkatlice dilimleyin.
Tereyağını eritip baklavanın üzerine gezdirip 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen baklavanın ilk sıcağı çıkınca (yaklaşık 10dk sonra) soğuyan şerbeti üzerine dökün ve şerbetini çekince üzerlerini fıstık ile süsleyip servis yapın.

Not: Kek hamurunun kıvamı normalden sert oluyor.
Bıçağınızın keskin olması şart.
Baklavayı dilimlerken kek hamurunun yufkaların üzerine çıkmaması lazım 
Dilimler toplam 4  adet baklavanın büyüklüğünde oluyor. (toplam 20 dilim çıkıyor)


Afiyet Olsun :)


11 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Unknown dedi ki...

Cok degisik bir tarif, goruntusu de tam ismi gibi :) Ellerine saglik...

Lezzet sarayı dedi ki...

Aslıcım harika olmuş. Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

slm yogurtlu patates ezmesipatates hamurlu pogaca tarflerni ne zaman vereceksiniz acaba tesekkurler

Adsız dedi ki...

slm yogurtlu patates ezmesipatates hamurlu pogaca tarflerni ne zaman vereceksiniz acaba tesekkurler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Yıllardır merak ettiğim ama ya çok kötü olursa diye cesaret edemediğim tarif :)

Sen beni ikna ettin ama :) Ellerine sağlık kelebeğim.

Adsız dedi ki...

merhaba aslicim ben bu tarifi yillar once denemistim ama basaramaim ama seninki cok guzel gorunuyor ilk firsata seninki deneyecem guzl tarif etmisin insallah turkiye bayram kayinvalimlerde gecirecek mutlak deneyecem haber veriirm insallah seninki gibi guzel olur sevgilerimle aslisim hayirli ramazanlar

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Ellerine sağlık canım, geçtiğimiz bayram kayınvalidemin elinden yemiştim baklavalı keki, bu kadar lezzetli olabileceğini tahmin bile edemezdim, muazzamdı doğrusu. Tarif için teşekkürler baklavalık yufka ile daha pratik olmuştur eminim.
Sevgiler, hayırlı ramazanlar...

TATESAL dedi ki...

Harika görünüyor ellerine sağlık,yarasın prensese...

Emine dedi ki...

merhaba aslı hnm elinize sağlık tatlı okadar güzel görünüyorki görseli alıp yemek istedim :) tariflerinizi ve blogunuzu severek takip ediyorum sizden ricam tariflerinizi aşamalı fotolarla yaınlarmısınız ben ve benim gibi mutfata fazla tecrübsi olmayanlarıda düşünün lütfen size basit gelen tarif ve şekiller o taifleri yapmayanlar için zor gelebiliyor inş olumlu cevaınız olur sevgilerr

Pembe Tatlar dedi ki...

yorumlarınız için yüreğinize sağlık...
Sevgili Emine hanım genelde bu tarz tariflerimde ayrıntılı fotoğraf yayınlıyorum fakat bu tarifimi yaparken gerçekten çok yoğundum ve vaktim yoktu...
Kesinlikle size hak veriyorum...
Sevgiler :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails