14 Mayıs 2013 Salı

Sebzeli Et Haşlama



Malzemeler:
-500 parça et (ben dana kullandım)
-2 adet patates
-1 adet havuç
-10 adet arpacık soğan
-10 adet tane karabiber
-tuz
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Etleri düdüklü tencereye koyup çok az zeytin yağı ekleyerek yüksek ateşte alt üst ederek kızartın.
Kızaran etlerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede ağzı kapalı şekilde yaklaşk 30 dk pişirin.
Patates ve havuçları iri olacak şekilde doğrayıp soğanlarla birlikte pişen etlere ilave edip düdüklünün kapağını tekrar kapatıp yaklaşık 10 dk daha pişirin ve  tuzunu, karabiberini ekleyip ağzı açık şekilde 5dk daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :)

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

bizim evde çok sevilir bu yemek
ellerine sağlık harika görünüyor

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerine sağlık canım.çok sevdiğimiz bir yemek türüdür.sevgilerimle..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Mmm... çok güzel, bizim evde de sevilerek yenir. Ellerine sağlık...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails