28 Mayıs 2013 Salı

Kayısı Mamelatı



Malzemeler:
-1 kg kayısı
-250 gr toz şeker
-1 çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın.
Temizlenmiş kayısıları büyük bir tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar pişirip ılımaya bırakın.
Ilıyan kayısıları isteğe bağlı blendır yada süzgeç kullanarak püre haline getirip tekrar tencereye koyup şekerini ekleyip orta ateşte ara ara karıştırarak fazla suyunu çektirip ocağı kısın.
Marmelat göz göz olup kıvamını alınca limon tuzunu ekleyip 2-3dk daha kaynatıp ocaktan alın ve soğuyunca kavanoza koyarak istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)

2 yorum:

TATESAL dedi ki...

Ellerine sağlık Aslıcım....kayısı her daim tercihimdir...

Unknown dedi ki...

Nefis gorunuyor. Kokusu buraya kadar geldi :) Ellerine saglik canim...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails