17 Mayıs 2013 Cuma

İrmikli Etimek Tatlısı



Malzemeler:
-1 paket etimek (tuzsuz)
-1 lt süt
-8 çorba kaşığı irmik
-2 paket vanilin
Üzeri İçin: 
-2 poşet şanti
-1,5 su bardağı soğuk süt
Şerbeti İçin:
-2 su bardağı şeker
-2 su bardağı su
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı: Etimekleri dikdörtgen büyük borcama dizin.
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup bir taşım kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp etimeklerin üzerine dökün.
Süt ve irmiği bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip vanilinleri ekleyip ocaktan alıp etmeklerin üzerlerine döküp soğumaya bırakın.
Şanti ve sütü çırpıp soğuyan tatlının üzerine pürüzsüz şekilde sürüp istediğiniz şekilde süsleyip buzdolabında 1 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhabalar :) harika görünüyor tadıda eminim bir okadar güzeldir eline sağlık :) sevgiler

Unknown dedi ki...

bu etimek tatlısına bayılırım ellerine sağlık:) bende yapayım:)

Asyadan Esintiler dedi ki...

ellerin dert görmesin canım benim.Ah keşke bir dilim alabilseydim.Çook severim ben.sevgilerimi yolluyorum...

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Nefis görünüyor...
Ellerinize sağlık...
Sevgilerimle...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık dilimi de olsaydı iyi olurdu:)
afiyetle

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor :)))
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel denemek istiyorum. Süslemesi de çok güzel. O pembe süsleri nerden alabilirim yazarsanız sevinirim. Kolay gelsin. Muazzez

Adsız dedi ki...

irmikli kısmına şeker yokmu?

Yemek Tarifi dedi ki...

Tatlı tarifi için teşekkürler ;) Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails