19 Şubat 2009 Perşembe

Sosyete Mantısı




Malzemeler,

-4 yufka

-1/2 kilo kıyma

-1soğan

-6 yemek kaşığı sıvı yağ

-kırmızı biber,karabibar,pulbiber,tuz


İç Harcı:

-2 yumurta

-1 su bardağı süt

-1/2 su bardağı yoğurt

-1/2 su bardağı sıvı yağ


Üzeri İçin: salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı: Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım suyunu çekince soganı ve yağını ekleyelim ve yaklaşık 15 dk pişirelim en son baharatlarınıda ekleyip 5 dk daha pişirelim...

iç harcın hepsini karıştıralım..

Yufkaları 4 eşit parçaya bölüp iç harçtan heryerinesürüp geniş kısmına kıymalı harcı koyalım ve kenarlarını katlamadan rulo yapalım ve salyongoz şeklinde kıvırarak içe doğru saralım...

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip ve isteğe bağlı salçalı sos ve sarımsaklı yoğutla servis yapabilirsiniz..

Afiyet Olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor, yummy yummy:P

sümeyye dedi ki...

canım yaa.ben yine senin mutfağından çıkamadım.bu tarife de bayıldım.tam benlik.hemen deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Ne zamandır yapmadığım bir yemek.. Arşivine bakmak iyi oldu ;) sevgiler tatlım. ( Mutfakcini )

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails