27 Şubat 2009 Cuma

Ay Çöreği


Malzemeler:
-1 yumurta akı (sarısı üzerine)
-kase sıvıyağ (yarısı erimiş margarin veya tereyağ)
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay kaşığı tuz
-yeterince un, tuz. 1 küp maya
İçi için:Peynir,maydonoz

Hazırlanışı: Mayayı sütle birlikte eritin ve tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yaklaşık 1/2cm kalınlığında açın ve içine peynirle maydonozu karıştırıp koyun rulo şeklinde sarıp içe doğru içe doğru kıvırın üzerine yumurta sarısını sürüp tepside yaklaşık 20 dk bekletin isteğe bağlı küncü veya susamla süsleyin...
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

değerli blog yazarı tarifleriniz bir harika.. kendinizle gurur duymalısınız..gerçekten annemin tarifleri kadar lezzetli..ay çöreğini denedim çok güzel oldu..teşekkürler,gelecek tariflerinizi merakla bekliorum:)

yucesan3Cafacanlari dedi ki...

Her zamanki gibi çok güzel pastalar yapmışsın ellerine sağlık..(Ayrıca yanımdaki kişi yaprak sarması istiyor... kim olduğumuzu sayfamızı ziyaret edersen anlayabilirsin).

Unknown dedi ki...

Tariflerin çok güzel canım ellerine sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails