19 Şubat 2009 Perşembe

Minik Köstebek Pasta ve Merhaba


Can DOSTUMUN bana hediye etmiş olduğu bu blog ile artık bende aranızdayım..
Güzel paylaşımlar yaşayacağımı umud ederek ilk tarifimle start vermek istiyorum:)

Malzemeler:
Kek için,
- 3 yumurta
- 3 fincan toz şeker
- 1 fincan yağ
- 1 fincan süt
- 3,5 fincan un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
Hazırlanışı: Yumurtayla şekeri çırpıyoruz daha sonra süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı, kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz isteğe bağlı olarak portakal kabuğu da rendelenebilir. Hazırlanan karışımı fırın tepsisine döküyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında yaklaşık 20 dk pişiriyoruz...
Kreması için, süt nişasta ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Biraz ılıyınca toz şantiyi ekleyip mikserle 10 dk çırpıyoruz.
Pişen keki çay bardağı ile kesiyoruz, kestiğimiz yuvarlakları servis tabağına aldıktan sonra kalan kek hamurlarını elimizle minik parçalar haline getiriyoruz ve kestiğimiz kek hamurlarının üzerine 1 yemek kaşığı krema koyduktan sonra kalan kek parçalarını üzerine döküyoruz ve buz dolabında yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır....

Afiyet Olsun.....



1 yorum:

tatesal dedi ki...

Canım ya gerçekten de tarif bile aynı....Ama senin muhallebi biraz değişik...Ellerine ağlık.Yukarıdaki rulo kurabiyenin tarifini de alıyorum...Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails