26 Mart 2024 Salı

Kremalı Güllaç


 

Malzemeler:
-3 yaprak güllaç
-1 kase iri çekilmiş ceviz
-1 kase kaymak
Islatmak İçin:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 kutu krema
-1 palet vanilin
Hazırlanışı: Sütü ılıtıp şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ısıtıp kremayı ekleyip karıştırın.
Güllaç yapraklarını makas ile dört eşit parçaya kesin. (toplam 12 adet üçgen güllaç olacak)
Dikdörtgen orta boy borcama güllaç yapraklarının yarısını üzerlerine süt dökerek yerleştirip üzerine aralıklı olacak şekilde birer tatlı kaşığı kaymak ve üzerlerine ceviz serpiştirip kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde kaymakların üzerine yarleştirip kalan sütü güllaçların üzerine döküp 1-2 saat buz dolabında dinlendirip istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın

Afiyet Olsun 🙂

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails