25 Mart 2024 Pazartesi

Goncagül Böreği


 Malzemeler:
-3 adet yufka
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı sirke (ben elma kullandım)
-1 çorba kaşığı un
İçi İçin: peynir maydonoz
Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı sıvı yağ



Hazırlanışı: İçi için maydonozu ince olacak şekilde doğrayıp peynirle karıştırın.
Sıvı yağ, un ve sirkeyi karıştırın.
Yufkayı düz zemin üzerine serip yağlı karışımı yufkanın her yerine sürüp dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz üçgen hamurun ortasına parmagınızı koyup kenarlardaki hamuru çarkıfelek gibi saat yönüne döndürüp orta kısmına peynirli harçtan koyup kenarlarını üzerine kapatıp tepsiye ters çevirerek muffin kalıbına koyun.
Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.
Üzeri için yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştirip hazırladığınız böreklerin üzerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails