6 Aralık 2023 Çarşamba

Tereyağlı İçli Kete


 
Malzemeler:
-1 su bardağı süt
-2 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 paket toz maya
-2 çorba kaşığı tozşeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-2 su bardağı un
-150 gr tereyağı
-1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin: 2 adet yumurta sarısı ,çörek otu
Hazırlanışı: Hamur için derin bir kap içerisine bütün malzemeleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıp üzeri örtülü şekilde 10 dk bekletin.
İç için küçük bir tencerenin içerisine tereyağ koyup eritip unu ekleyip pembeleşene kadar kavurup tuzunu ilave edip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp düz zemin üzerinde elinizle yassılayıp üzerlerine 1 tatlı kaşığı unlu harçtan koyup hamrun ağzını kapatın ve elinizle üzerlerine bastırarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve birer tane çatal batırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip arzuya göre sıcak yada soğuk servis yapın...
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails