13 Nisan 2021 Salı

Pastırmalı Bulgur Pilavı


 

Malzemeler:
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-5-6 dilim pastırma
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı saçla
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Pastırmaların çemenlerini çıkartıp istediğiniz büyüklükte doğrayıp kavrulan salçaya ekleyip karıştırıp bulguru ekleyin.
Yaklaşık 2 su bardağı sıcak su koyup kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip ocaktan alıp üzerine kağıt havlu koyup 20-25 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails