12 Nisan 2021 Pazartesi

Kat Kat Açma Simit


 

Malzemeler:
-2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
-1 su bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4-5 su bardağı un)
Araları İçin: 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam



Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın.
Her bir bezenin üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyup elinizle bastırarak çay tabağından biraz daha büyük şekilde açıp uc kısımlarından birer parmak boşluk bırakıp uzunlamasına çizikler atıp verev şekilde rulo yapıp iki ucunu birleştirip simit şekli verip tepsiye koyup 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan simitlerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 190  derecelik fırında kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails