25 Mart 2020 Çarşamba

Kupta Etimek Tatlısı



Malzemeler:
-6 dilim etimek

Kreması İçin:
-2 su bardağı süt
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı un
-1 paket vanilin
Şerbet İçin:
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı su
Üzeri İçin:
-1 poşet toz şanti
-1 su bardağından az eksik soğuk süt
-hindistan cevizi
Hazırlanışı: Etimekleri dikdörtgen borcama yerleştirin.
Şerbet için tencereye su ve şekeri koyup bir taşım kaynatıp sıcak olarak etimeklerin üzerine döküp şerbetini çekene kadar bekletin.
Krema için tencereye süt, nişasta ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp vanilini ekleyin ve mikserle 5 dk çırpın.
Şerbetini çeken etimekleri kuplara yerleştirip üzerlerine hazırladığınız kremayı pay edip oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Üzeri için toz şantiyi soğuk süt ile çırpıp soğuyan etimekli kupların üzerlerine birer çorba kaşığı koyup kaşık ile yayıp bol hndistan cevizi serpiştirip buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :)


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails