27 Mart 2020 Cuma

Etli Ekmek




Malzemeler:
-1 çay bardağı ılık süt
-2 su bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-alığı kadar un
Üzeri İçin:
500 gr yağlı kıyma
-2 adet domates
-3 adet yeşil biber
-2 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-tuz, pul biber, kara biber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 40 dk bekletin.
Üzeri için domates, soğan ve biberleri robotta çekip baharatlarla birlikte kıymaya ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha büyük bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile uzunlamasına açıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Açtığınız hamurların üzerlerine hazırladığınız harçtan koyup kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayıp önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk pişirip ilk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails