25 Kasım 2019 Pazartesi

Ham İncir Reçeli



Malzemeler:
-1 kg ham incir
-2 kg toz şeker
-1 lt su
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:İncirlerin uzun sap kısımları kesip diğer uç kısımlarını bıçağın ucuyla hafifçe oyup delik açın ve bol suda yıkayın.
Tencereye bir miktar su koyup kaynatıp incirleri yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dk haşlayıp suyunu süzdürüp üzerine soğuk su döküp 10 dk bekletip tekrar süzdürüp tekrar soğuk suda bekletin bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
Son olarak incirleri süzdürüp elinizle tek tek hafif sıkarak fazla suyunu içinden çıkmasını sağlayın.
Su ve şekeri tencereye koyup koyulaşana kadar kaynatıp incirleri kaynayan şerbete ekleyip 25-30  dk kısık ateşte  kaynatıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirip istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails